Юлія Пацкаль

Оленята, ляльки та домашній декор: сім’я з Тернополя робить іграшки та передає кошти на ЗСУ (фото)

На виготовлення одного виробу йде від трьох годин роботи до однієї доби. 10% виручених коштів з кожного продажу відправляють на потреби ЗСУ

Тернополянка Аліна Магула виготовляє ексклюзивні іграшки, а частину коштів від продажу передає на потреби Збройних Сил України. Донька Аліни Катерина каже, робити ляльки часом допомагає і тато, і брат. Сама ж Катя веде сторінку у соцмережах, де популяризує сімейні вироби.

Кожна іграшка є лише в одному екземплярі. Можуть бути схожі моделі, але тоді відрізняється колір, одяг або ж інша зачіска. Тому кожна лялька особлива і копії її немає‎, - пояснює Катя.

На виготовлення одного виробу йде від трьох годин роботи до однієї доби. 

10% з кожного продажу йдуть на потреби ЗСУ. Крім цього, рукотворні вироби Катя разом із мамою передають на благодійні ярмарки, виручені кошти з яких також спрямовані на допомогу українським військовим.

Один із ярмарків був у місті Соснівка, що на Львівщині. Загалом їх провели два та планується ще один. Також ми долучились до проєкту «Бандерольки перемоги»‎, де збирають рукотвори в Тернополі й надсилають за кордон. Це одна з ініціатив Благодійного фонду «Промінь сонця»‎. Я доєднала туди іграшки моєї мами. Загалом вже відправили три таких бандерольки: з них дві в Англію та одну в Німеччину. З цього виходить досить непоганий прибуток, який 100% йде на ЗСУ, - розповіла дівчина.

Замовити рукотворний виріб Аліни Магули можна в інстаграм-магазині @ravlyk_handmade.

Фото Катерини Магули

Вибір читачів за тиждень

Відео