Юля Вітюк

У громаді поблизу Тернополя відремонтують дорогу (відео)

«Можете подивитися, яка на даному етапі дорога стоїть, ми ж живемо в Європі, а дорога, от бачите», – ділиться Михайло, житель с. Забойки. «Видите, які ями, а там коло нас – то взагалі», –говорить Микола, житель с. Забойки. Представники Тернопільської обласної ради продовжують об’їзд ділянок доріг комунальної власності, які цьогоріч запланували відремонтувати. Перший заступник голови Володимир Болєщук та голова комісії з питань дорожнього господарства Святослав Лебонтов спільно з головою Підгороднянської громади та проектантами оглянули дорогу від Почапинець до села Забойки.

– Дуже важливо, що сьогодні ремонтується дорога державного значення, яка йде на Бережани, на Стрий. Підрядна організація вже приступила до робіт, ми сьогодні можемо бачити їхню роботу і це якраз буде з’єднана ділянка центральної дороги з Почапинців до Забойок, – розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

image_50423297
image_50423297

Для нас, як депутатів обласної ради від команди Чайківського, дуже важливо безпосередньо контролювати якість проведення ремонтних робіт, саме тому ми приїжджаємо на етапі проектування, дивимось, що проектанти хочуть зробити, і будемо контролювати безпосередньо виконання самих робіт, наголосив Святослав Лебонтов, голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, архітектури, будівництва, транспорту, енергетики, дорожнього та ЖК господарства.

Підгороднянську громаду створили не так давно, лише у листопаді. В неї увійшли сім сіл, тому роботи чимало. Цьогоріч вдалось знайти гроші на цю ділянку дороги. 

image_50416641
image_50416641

Капітального ремонту тут не було років тридцять це точно, були тільки ямкові ремонти і дуже добре, принаймні, такий ремонт тут зараз дуже на часі, говорить Сергій Чапрак, голова Підгороднянської громади.

Не менш проблемною у цій громаді є дорога через Довжанку і Домаморич, однак на неї потрібно більше коштів. Але Сергій Чапрак сподівається, що і її вдасться згодом відновити. 

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео