Тамара Коблик

У Херсоні обстріляли магазини, площі та АЗС: вже кілька десятків загиблих (фото, відео)

У місті запроваджують комендантську годину, яка триватиме з 20:00 5-го травня до 6:00 8-го травня

Російські окупанти за добу здійснили 98 обстрілів Херсонської області, загинуло 23 людини, поранено 46. Про це повідомили у пресслужбі Херсонської обласної військової адміністрації.

За інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 98 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 539 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації.

Ворог масованим вогнем вкрив житлові квартали Херсона – росіяни обстріляли місто 16 разів, випустивши 82 снаряди. Влучили у Привокзальну площу, територію та споруди залізничного вокзалу, АЗС, двох закладів торгівлі, заводу й автогосподарства, територію залізничного переїзду.

Минулої доби російська армія обірвала життя 23 жителів Херсонщини, 46 людей отримали поранення. Серед травмованих є двоє дітей – це 6-річний хлопчик та 17-річна дівчина.

На жаль, цієї ночі в реанімації помер завідуючий відділення одного із обласних медичних закладів.

На жахливий акт насилля відреагував президент України Володимир Зеленський. Ввечері 3 травня він оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці пост з фотографіями з наслідками російських атак на Херсон:

Станом на зараз – 21 загибла людина! 48 поранених! Усі цивільні! За один неповний день! В одній області! Мої співчуття родинам і близьким загиблих, - написав Володимир Зеленський.

У Херсоні запроваджують комендантську годину, яка триватиме з 20:00 5-го травня до 6:00 8-го травня. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Фото Херсонської ОВА та Сергія Крука, відео Сергія Крука

Вибір читачів за тиждень

Відео