Анастасія Кисіль

У кожній школі Тернопільщини буде «тривожна кнопка»

Якщо натиснути на кнопку, у заклад одразу прибуде поліція охорони. Також для безпеки дітей у школах планують встановити відеокамери

У кожній школі Тернопільщини з 1 вересня запрацює «тривожна кнопка». За допомогою неї можна викликати поліцію охорони, яка одразу прибуде у заклад. Також у всіх школах планують встановити відеонагляд. Про це повідомив під час брифінгу 21 липня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Це ми робимо для того, аби убезпечити наших дітей, і щоб був правопорядок. Також в планах поставити у кожній школі відеонагляд, для того, щоб батьки мали можливість спостерігати за дітьми. Вирішується питання, чи будемо ми їх ставити у навчальних класах, але в коридорах і загальних приміщеннях це точно буде, - каже очільник області. 

До слова, Тернопільщина посідає перше місце серед інших областей по перевірці навчальних закладів, які з 1 вересня можуть розпочати навчання. За словами Володимира Труша, в цьому році дозволено змішане навчання. 

Ніхто нікого не змушує вчитися тільки офлайн. Це буде залежати від самого навчального закладу чи проходить він по всіх вимогах до захисного укриття. А також, чи батьки мають бажання, щоб їхні діти вчилися офлайн. Якщо такого бажання немає, вони можуть написати заяву. Тоді будуть сформовані спеціальні класи по області, де діти навчатимуться дистанційно, - зазначає Володимир Труш. 

У області перевірили 60% навчальних закладів, а це 650 шкіл зі 1388. З них 52% пройшли перевірки і можуть працювати. Решта закладів доопрацьовує вимоги. 

Нагадаємо, на Тернопільщині лише 9% батьків підтримали навчання дітей за шкільними партами. Майже 50% батьків проголосували за дистанційне навчання.

Як писав Терен, учні, які тимчасово виїхали за кордон, зможуть дистанційно вчитися у школах Тернополя. Також тернопільські випускники, які зараз проживають у Німеччині, зможуть отримати свідоцтво про базову загальну середню освіту.

Читайте також: Освіта під час війни: як тернопільські школи готуються до нового навчального року.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео