У Лановецькій ОТГ проведуть вуличну акцію «Впливай на бюджет своєї громади»

68629173_884216648629449_3956245211302068224_n

В Україні вчетверте проходить вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!». Протягом серпня-вересня 2019 року вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!» буде проходити і у Лановецькій ОТГ.

В ході заходів мешканці громади отримають актуальну інформацію та консультації з бюджетних питань, а також зможуть залишити свої пропозиції до бюджету громади на наступний рік. Організатором акції, виступає громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!». В громаді акція проходить в рамках проекту «Доброчесні громади», за підтримки програми DOBRE.

Основними завданнями проведення вуличної акції є інформування жителів громади про питання місцевих бюджетів та їх залучення до бюджетного процесу на місцевому рівні. Зокрема, всі зацікавлені жителі громад зможуть підійти до наметів партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”, або ОТГ, отримати усні консультації та роз’яснення стосовно місцевих бюджетів, а також просвітницьку поліграфічну продукцію з бюджетних питань. Для більшого привернення уваги та ілюстрації проблем місцевих бюджетів протягом акції будуть проведені перфоманси «Де твої гроші в місцевому бюджеті?».

Інше важливе завдання акції полягає в залученні активних мешканців до участі в бюджетному процесі. Адже, як можна розвивати громади, не знаючи, чого прагнуть її мешканці, і який розподіл бюджетних коштів вважають справедливим та правильним. Зокрема, жителі нашої громади зможуть заповнити форму бюджетної пропозиції до бюджету Лановецької міської ОТГ на 2020 рік.

Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Головне – щоб пропозиції торкались повноважень місцевої влади та були коректно сформульовані, пише Лановецька міська рада.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео