Ростислав Фук

У ліцеї на Тернопільщині відкрили пам’ятні дошки двом загиблим на війні випускникам (фото)

Вічна слава Героям

У фоє Стриївського ліцею на Збаражчині відкрили 19 лютого пам’ятні дошки на честь загиблих Героїв Богдана Тленюка та Юрія Гринівецького. Про це повідомив голова Збаразької громади Роман Полікровський.

Освятив пам'ятні таблиці місцевий парох отець Тарасій, помолившись за душі Героїв.

Матері загиблих воїнів не стримували сліз, знімаючи з таблиць полотна, учні з тремтінням у голосах читали вірші про ненависну війну та співали журливих пісень. Вчителі та однокласники загиблих Героїв з повагою і теплом згадували молодих земляків. Кожен із воїнів був особливим, мав власний погляд на світ, але об’єднувала їх любов до спорту, до України, – каже Роман Полікровський.

Богдану цього дня мало б виповнитись 38, але назавжди залишився 37-річним. Нагадаємо, він загинув 4 липня 2023 року під час бойових дій на Донеччині. Любив спорт, організував у селі облаштування тренажерного залу для молоді і сам тренував хлопців та дівчат. Встиг взяти участь в АТО, з початком повномасштабного вторгнення росіян пішов на фронт. Служив сапером-мінометником. Загинув 4 липня 2023 року на Донеччині.

Як писав Терен, у день народження Богдана 19 лютого його дружина Світлана народила двійнят.

Лише на кілька місяців пережив його 33-річний Юрій Гринівецький, чиє життя обірвалось внаслідок осколкового поранення на Луганщині.

Сьогодні друзі знову поряд, як у мирні часи, знову у рідному селі. В оточенні квітів і люблячих людей. Сміливо і відважно дивляться з портретів на молоде покоління і дають школярам наснагу рости справжніми патріотами, ніколи не здаватись, вірити у Перемогу і понад усе любити Україну, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку 23-річному Герою

Фото Романа Полікровського

Вибір читачів за тиждень

Відео