Ростислав Фук

У лікарні на Тернопільщині врятували пацієнтку, якій відмовляли в операції у інших медзакладах

Завдяки хірургічному втручанню нирка 79-річної жінки повністю звільнена від каменів

У Теребовлянській міській лікарні 79-річній жінці зробили унікальну хірургічну операцію з видалення каменів - черезшкірну нефролітотрипсію. Про це повідомили на сторінці лікарні у фейсбуці.

За словами медиків, жінка звернулась зі скаргами на постійний біль в правій поперековій ділянці, який турбував її понад рік. Тривала медикаментозна терапія ефекту не мала. В хірургічному лікуванні їй неодноразово відмовляли в інших лікувальних закладах, через вік хворої та наявність супутніх захворювань.

При обстеженні виявлено коралоподібний камінь великих розмірів з розростаннями у всі групи чашок. Хворій запропоновано сучасну малоінвазивну операцію - черезшкірну нефролітотрипсію справа, - йдеться в повідомленні.

Операцію провели без ускладнень через мініатюрний прокол на шкірі, який не перевищував 5 мм. Жінку в задовільному стані виписали додому.

Мініінвазивні урологічні операції в Теребовлянській лікарні проводять вже близько двох місяців. Тут виконуються всі найсучасніші малотравматичні операції з приводу сечокам’яної хвороби, різноманітних захворювань нирок, сечоводів, сечового міхура та простати.

Нагадаємо, Міжнародний День медичного працівника відзначають у третю неділю червня. Вітаємо з професійним святом!

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео