Віра Олександрович

У лікарнях на Тернопільщині є досить донорської крові, ліків і фахівців, щоб допомогти пораненим і переселенцям

У Тернополі вже створили реєстр донорів. Окрім того, наявних запасів крові різних груп поки що вистачає. 

Центр переливання крові у Тернополі наразі повністю укомплектований усіма групами крові, причому - усіх резус-факторів. Про це сьогодні, 1 березня, повідомила директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

- Медики ці запаси нині обробляють і проводять усі необхідні обстеження, - каже Ольга Ярмоленко. - Наразі центр не потребуємо і гуманітарної допомоги. Йдеться про бахіли, захисні маски, одноразовий посуд, чай, печиво і кулькові ручки. Медики дякують усім за допомогу та підтримку!

Так, ситуація вже нормалізувалася, але все може кардинально змінитися. Тому у Тернополі створили офіційний Телеграм-канал донорів крові. Там публікуватимуть всю актуальну та правдиву інформацію стосовно потреб у донорах. 

- Прохання долучатися та запрошувати друзів – за цим посиланням t.me/blooddonorternopil, - уточнює Ольга Ярмоленко. - Для зручності та ефективності наповнення банку крові також створили реєстр донорів крові. За необхідності крові певної групи ми будемо там повідомляти.

До слова, лікувальні заклади охорони здоров'я Тернопільщини готові приймати поранених. Саме для них розгорнули 7 тисяч ліжко-місць. Наразі прооперували лише одну жінку.  

- Надається ургентна медична допомога, - каже Ольга Ярмоленко. - Планова медична допомога - призупинена, для того, щоб медичні заклади області могли у будь-який момент приймати поранених. Лікарні забезпечені 3-місячним запасом медикаментів. 

Також у медичних закладах готові допомогти переміщеним особам із інших областей. Зокрема, їм, за потреби, можуть надати і психологічну поміч. Фахівці – лікарі-психологи, психіатри – працюють нині цілодобово. Допомагають наші медики і бійцям

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео