Олег Снітовський

У Луцьку журналістам з Тернопільщини показали перші результати українсько-польського проекту (фото)

Заставка01

Тернопільські журналісти ознайомилися із масштабним проектом в сусідній області.

У Луцьку учасники транскордонного Форуму журналістів із Польщі, Білорусі та України, серед яких були і журналісти з Тернополя, відвідали головне управління ДСНС в області, де реалізується україно-польський проєкт у рамках Програми транскордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна.

- Уже кілька років ми реалізуємо проєкт міжнародної технічної допомоги «Ефективна координація рятувальних заходів в Остроленцько-Сєдлєцькому субрегіоні та Волинській області». Передусім, йдеться про удосконалення координації рятувальних дій завдяки модернізації інтегрованої станції управління. Також мова  про покращення можливостей рятувальників в обох учасників проекту з Польщі та України, проведення спеціалізованої підготовки у створених навчальних комплексах, підвищення можливостей служби завдяки сучасному рятувальному обладнання та спеціальним автомобілям, - розповів під час спілкування із журналістами начальник управління ДСНС Волинської області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук. 

За його словами українсько-польський проєкт має загальний бюджет понад 1,8 млн євро, з них понад 747 тис євро – квота для українського партнера.

У рамках проекту у Луцьку буде створено сучасний навчально-тренувальний центр підготовки пожежників-газодимозахисників з обладнанням згідно із європейськими стандартами.

Окрім цього, завдяки проекту для підрозділів служби «101» Волинської області уже придбано 60 нових сучасних апаратів на стисненому повітрі та по 4 маски до кожного, закуплено дороговартісний сервісний прилад (так званий мультитест) для перевірки справності масок та апаратів газодимозахисної служби області.

У наступному році для Управління ДСНС області планують придбати 2 спеціальних пожежних автомобілів з обладнанням. Один з них буде спеціалізований для транспортування та обслуговування засобів захисту органів дихання, незамінних під час тривалих операцій з гасіння пожеж.

Завершити реалізацію проєкту планується до кінця наступного року.

IMG_0483 (Copy)
IMG_0483 (Copy)

IMG_0455 (Copy)
IMG_0455 (Copy)

_ORL0092 (Copy)
_ORL0092 (Copy)

IMG_0477 (Copy)
IMG_0477 (Copy)

_ORL0096 (Copy)
_ORL0096 (Copy)

IMG_0462 (Copy)
IMG_0462 (Copy)

DSC01879 (Copy)
DSC01879 (Copy)

Довідково. Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна є найбільшою програмою на кордонах ЄС. 165 млн. євро передбачено виділити на проекти, спрямовані на захист та промоцію культурної та природної спадщини прикордонних територій, транспортну інфраструктуру регіонів, вдосконалення інфраструктури та роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток служб охорони здоров'я та громадської безпеки.

Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, некомерційні та сприяють поліпшенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України і Білорусі.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео