Тамара Коблик

У місті на Тернопільщині відкрили Університет срібного віку

Найкращі студенти університету за підсумками першого семестру влітку матимуть можливість абсолютно безкоштовно поїхати у Швецію, в місто-побратим Карлскруну, де теж функціонує подібний навчальний заклад

Вчора, 25 лютого, у Чорткові на базі Палацу дітей та юнацтва офіційно оголосили про початок роботи Університету срібного віку. У ньому безкоштовно навчатимуться студенти старшого віку із Чортківської громади. Перший семестр триватиме із 1 березня по 1 червня. Наразі в університеті викладатимуть  шість дисциплін за окремим розкладом. На відкриття прийшли понад 40 людей охочих навчатись.

Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Керівниця університету Наталія Войтенко зазначила, що станом на сьогодні в Україні працює лише декілька таких закладів. Відтепер у Чорткові з'явився ще один.

Ми повинні встигати за своїми дітьми, а тим паче внуками, цим самим стаючи ближчими до них. Щиро радію, що сьогодні серед нас є і люди з числа вимушених переселенців, і жителі «Дому милосердя», - сказала Наталія Войтенко.

Отож, в Університеті срібного віку діятимуть наступні курси:

  • Історія української музики.
  • Малювання.
  • Англійська мова.
  • Основи комп’ютерної грамотності.
  • Рукоділля.
  • Фітнес.

Окрім цих вже затверджених курсів, в університеті згодом викладатимуть основи надання першої медичної допомоги, заняття з скандинавської ходьби, міський голова Володимир Шматько зауважив, що готовий розповідати про повноваження органів місцевого самоврядування.

Всі учасники, які систематично відвідуватимуть заняття, після закінчення курсу отримають відповідні сертифікати. Обіцяють також, що найкращі студенти університету за підсумками першого семестру влітку матимуть можливість абсолютно безкоштовно поїхати у Швецію, в місто-побратим Карлскруну, де теж функціонує подібний навчальний заклад.

Всі, хто хоче навчатись, телефонуйте до керівниці Університету срібного віку Наталії Войтенко та дізнавайтесь деталі, тел. 050 873 85 63.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео