Тамара Коблик

Як у місті на Тернопільщині відновлюють старовинні двері та огорожі

Реставратори працюють над відновленням чотирьох дверей у Чорткові і вже планують взятися за наступні об'єкти

У Чорткові продовжують відновлювати старовинні двері та огорожі. Ще кілька об'єктів планують реставрувати. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Спеціалісти відділу архітектури та містобудівного кадастру міської ради разом із реставраторами громадської ініціативи зі збереження архітектурної спадщини «ФранківськЯкийТребаБерегти» протягом робочої зустрічі оглянули та здійснили заміри для розрахунку вартості реставраційних робіт наступні об’єкти:

  • двері по вул. Степана Бандери, 38;
  • двері по вул. Тараса Шевченка, 3;
  • огорожу з брамою біля будинку по вул. Степана Бандери, 25.

Нещодавно реставратори із Івано-Франківська взялись за відновлення чотирьох старовинних дверей: бокових дверей будівлі суду у Чорткові (вул. Ст. Бандери), головних дверей управління поліції охорони (вул. Горбачевського) та двох дверей будівлі Чортківського центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Пігути). Четверо старовинних дверей після реставрації повернуться до Чорткова вже через 2-3 місяці.

Нагадаємо, тернопільські волонтери об'єдналися заради порятунку старовинних дверей. Поштовхом для зародження цієї ініціативи став скандал зі старовинними дверима на вул. Кульчицької, які місцевий ресторатор Петро Заставний восени минулого року замінив на пластикові.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео