Мешканці Тернопільщини можуть взяти участь в конкурсі від Вікіпедії

fotokonkurs

Стартував щорічний міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який триватиме з 1 по 30 вересня.

Даний конкурс визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Метою проекту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у понад 50 країнах світу.

Вікі любить пам'ятки (Wiki Loves Monuments) — конкурс фотографії пам'яток культурної спадщини для Вікіпедії. Визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. За дев’ять років проведення конкурсу було завантажено понад 1,9 млн фотографій.

В Тернопільській області налічуються понад 4,7 тисяч об’єктів культурної спадщини. За 6 років проведення конкурсу було завантажено світлини майже 1700 об’єктів (35%).

Кожна країна-учасниця проводить свій національний етап, і обирає десять найкращих світлин із зображенням своєї культурна спадщини. Ці світлини братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Українська частина проводиться усьоме, і до участі запрошуються всі охочі – і любителі, і професіонали. Конкурсний список складається з понад 81 тисячі пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх областей України, в тому числі Криму.

Для участі у конкурсі потрібно бути зареєстрованим у Вікісховищі — одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 вересня по 30 вересня, а також обов’язково вказати їхній унікальний ID. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам'ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторів найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі.

Організатори конкурсу вважають, що проведення «Вікі любить пам’ятки» дає можливість поповнити репозитарій світлин пам'яток з усієї України, завдяки чому учасники та глядачі зможуть краще пізнати свій рідний край і це спонукатиме їх дбайливо ставитися до культурної спадщини своєї держави.

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за лінком: https://ua.wikimedia.org/wiki/Вікі_любить_пам'ятки_2018/Регламент

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua

Переходьте на: Вікі любить пам'ятки/Тернопільська область.

Вибір читачів за тиждень

Відео