Анастасія Кисіль

У одній з громад Тернопільщини розвивають волонтерську діяльність молоді

176AC4C1-C569-4761-A514-73D53619BE98

На сесії Зборівської міської ради прийняли рішення про створення Програми «Розвитку волонтерської діяльності молоді у Зборівській громаді». Заплановане фінансування програми - 200 тисяч гривень.

Лобіюванням ініціативи займався Молодіжний Конгрес Зборівської міської ради. Програма - це частина участі молоді у проєкті Збільшення соціальної відповідальності молоді Зборівської громади від ULEAD Тернопільський регіональний офіс. У Програмі визначаються загальні принципи, головні напрямки та основний зміст місцевих перспективних (на 2021-2024 роки) комплексних заходів, щодо державної та місцевої підтримки спеціалізованих ініціатив молоді з благодійництва, волонтерства та соціальних послуг. Про це повідомляє Зборівська міська територіальна громада.

- Молодь, як соціально-демографічна група, характеризується не лише віковими ознаками, але й специфікою соціального становлення, особливим cтановищем в структурі суспільства. Це найбільш мобільна і соціальноактивна частина населення, здатна до вдосконалення, здобуття нових знань і навичок, - йдеться у повідомленні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео