Віра Олександрович

Тернополянам на замітку: на Білецьку можна не ходити, а отримувати поради через скайп

ДФС_свіже2

У Центрах обслуговування платників (ЦОП) жителям Тернопільщини вже надали понад 69 тисяч адміністративних послуг. Переважали при цьому традиційно - видача картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У першому півріччі цього року на Тернопільщині Центри обслуговування платників при об’єднаних державних інспекціях (ОДПІ) і їхніх відділеннях відвідав 215 551 платник податків, - уточнюють у податковій. - Фахівці надали відвідувачам 69 402 адміністративних послуги. При цьому, порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість відвідувачів ЦОПів зменшилася на 15 814 осіб, але число наданих послуг зросло на 16 385.

У Тернопільській ОДПІ надали 23 525 (33,9%) адміністративних послуг, у Бучацькій – 16 791 (24,2%), у Кременецькій – 13 165 (19,0%), у Чортківській – 12 934 (18,6%), а також у ГУ ДФС в області – 2 881 (4,2%).

У структурі наданих адмінпослуг найбільшу питому вагу традиційно займає послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - додають у податковій. - Її надали 31 692 фізичним особам, або 45,7% клієнтів.

Окрім того, значну кількість послуг надали із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів і утриманих податків (19 139, або 27,6%), надання витягів із реєстру платників єдиного податку (3 412, або 4,9%), реєстрації книг обліку розрахункових операцій (3 302, або 4,8%).

За безкоштовними посиленими сертифікатами відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізосіб-підприємців і громадян із початку року до працівників сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України звернулися 7 123 платників податків, - підсумовують у податковій.

До того ж, у залі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, що на вул. Білецькій, 1,  виділили окреме місце для надання електронного сервісу «Інспектор-онлайн». У вівторок і четвер там проводять сеанси скайп-зв’язку із платниками податків - для консультацій. Такою послугою із початку року скористалися 45 платників податків.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео