У поліції Тернопільщини повідомили як слідкуватимуть за порядком та дотриманням законодавства у день виборів  

6

Незабаром на Тернопільщину чекають позачергові вибори до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня, тобто цієї неділі.

Відтак про готовність до слідкування за громадським порядком, дотриманням правил та законності проведення виборів, повідомив на прес-конференції начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. До якої залучили й інших представників правоохоронних органів, громадських організацій, які спостерігатимуть за виборами у день волевиявлення.

Відтак, нестимуть службу в загальному 2643 особи, серед яких правоохоронці, працівники Управління ДСНС, Нацгвардійці, представники громадських організацій. До слова, усі 5 виборчих округів перевірили працівники правоохоронних органів аби визначити їх відповідність для проведення позачергових виборів.

-Основне завдання поліції та підрозділів, які підпорядковуються Міністерству Внутрішніх Справ – забезпечувати порядок під час виборів для учасників перегонів, виборців та оперативно реагувати на загрози, порушення, які можуть фіксуватися у день волевиявлення, - розповів Олександр Богомол. – Ми працюємо майже у такому ж режимі, як працювали на президентських виборах, зараз лише покращили розстановку сил і засобів, резервів. Сьогодні зранку до нас із Києва прибули 120 працівників центрального апарату Національної поліції, які вже роз’їжджаються по районах, де будуть разом з представниками дільничних виборчих комісій, отримувати бюлетені та приступати до охорони дільниць.

Окрім того, під час передвиборного процесу зафіксували 107 повідомлень про порушення виборчого законодавства серед яких склали майже 50 адмінпротоколів і розпочали кримінальне провадження. На даний момент представники усіх служб, які наглядатимуть за правопорядком під час волевиявлення, готуються до того аби кожен міг прийти і скористатися своїм правом голосування у безпеці та з дотриманням усіх норм законодавства.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео