Ростислав Фук

У Польщі презентували виставку знаного художника з Тернопільщини (фото)

Виставка діятиме до кінця жовтня, після чого її покажуть в іншому польському місті

Презентація виїзної виставки робіт тернопільського митця, Заслуженого художника України Євгена Удіна «Костели Жешова» відбулася днями у польському місті Болеславець. Про це повідомили у Департаменті культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації.

 Мистецьку подію організовано в рамках робочої поїздки в Республіку Польща делегації Національного  заповідника «Замки Тернопілля».

Її представники провели перемовини про напрямки подальшої співпраці між музейними інституціями Тернопільщини та Болеславця.

Виставка діятиме до кінця жовтня, після чого її покажуть у місті Глубчіце.

Довідково

Багатогранний талановитий художник, Євген Удін працює в друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці та екслібрисі. На колоритних і добрих образах казкових персонажів митця виросло кілька поколінь. Засновник і перший голова Тернопільської обласної організації Спілки художників України (1983–1992).  З 2005 р. — старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та методики викладання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Г. Шевченка. З 2007 р. — доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Інституту мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.  Твори Євгена Удіна зберігаються в музеях України, Німеччини, Бельгії, Словаччини, Польщі, Канади і США, у приватних колекціях.

Фото Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео