Ростислав Фук

«Воїни Світла»: у Тернополі відкрили виставку картин, написаних українськими захисниками (фото)

Виставка діятиме до 30 вересня

Унікальний мистецький проєкт «Воїни Світла», спрямований на реабілітацію і соціалізацію українських військових та їхніх родин, відкрили 19 серпня в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. Про це повідомили у пресслужбі музею.

На виставці представили понад 100 картин, написаних українськими захисниками, які зазнали поранень, близько 300 фотографій, зроблених під час творчого процесу, а також 37 ляльок-мотанок, створених майстринею Оленою Хмельницькою (Рубіжне-Збараж).

Мистецький проєкт вперше був ініційований і успішно реалізований ще у 2015 році в місті Рубіжному Луганської області методисткою Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді – Оленою Хмельницькою.

Після повномасштабного вторгнення пані Олена разом із своєю сім’єю 13 березня 2022 року виїхали з рідного міста і оселились у Збаражі. Тому своє продовження артпроєкт отримав на Тернопільщині як результат спільної роботи з тернопільським художником Рустамом Давлетовим.

Уже другий рік поспіль вони спільно організовують майстер-класи з арттерапії для наших захисників, котрі проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах Тернопільщини.

Виставкова експозиція також презентує мистецтво авторської ляльки-мотанки. Майстриня Олена Хмельницька у своїх рукотворних витворах поєднала культуру регіонів Луганщини й Тернопільщини. Кожна лялька має свою історію Кожний виріб – уособлення самої України – зраненої, понівеченої ворогом, але такої ж красивої, гордої й незламної. Вони як потужний український оберіг здатні захистити країну, принести такі омріяні Перемогу та Мир нашій державі, – йдеться в повідомленні.

Виставка діятиме до 30 вересня.

Читайте також: Тернопільський художник проводить заняття з малювання для поранених бійців

Фото Тернопільського обласного краєзнавчого музею

Вибір читачів за тиждень

Відео