Орест Сарматський

У Польщі відкрили справу на супермаркет, який видавав огірки з України за польські (Агроновини)

0101 (Copy)

У Польщі порушили розслідування стосовно найбільшої в країні роздрібної торгової мережі Biedronka, яка видавала українські тепличні огірки за польські, повідомляє TVP Info.

Про це пише agronews.ua

За це Управління у сфері конкуренції та захисту прав споживачів звинуватило власника Biedronka, компанію Jeronimo Martins Polska, в порушенні колективних інтересів споживачів.

– Споживачі все частіше керуються економічним патріотизмом в своєму виборі і охочіше купують вітчизняні товари, а помилкова інформація в магазинах Biedronka може вплинути на їх рішення щодо покупки, – вважає глава управління Томаш Хростний.

Він наголосив, що для багатьох поляків країна походження фруктів і овочів відіграє ключову роль і може вплинути на покупку. Таким чином, власники Biedronka вводили покупців в оману.

Якщо провину недобросовісних продавців доведуть, Jeronimo Martins Polska загрожує колосальний штраф – до 10% річної виручки.

Варто зазначити, що, крім українських огірків, були «полонізовані» французька брокколі, а також морква з Бельгії та Нідерландів.

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Сім’я фермерів тримала дев’ять рабів

На Харківщині виявлено осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації.

Чоловік і жінка у власному фермерському господарстві вербували людей і примушували їх працювати безкоштовно. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, пише agronews.ua. 

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео