Оксана Мацьопа

Тисячі доларів за інвалідність: на виготовленні фальшивих документів викрили лікарів у сусідній з Тернопільщиною області (фото)

В медиків вилучили майже 8 мільйонів гривень

На Хмельниччині викрили двох медиків, які сприяли отриманню інвалідності за незаконною схемою. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора. За даними слідства, лікарка-невролог та фельдшер екстреної медичної допомоги підозрюються у зловживанні впливом. Вони розробили незаконну схему заробітку через допомогу в отриманні інвалідності.

Фельдшер організовував пошук громадян, які мали намір отримати групу інвалідності. Лікарка оформляла «клієнтів» на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їх фактичного перебування виготовляла медичні документи. У подальшому це ставало підставою для встановлення груп інвалідності.

Ціна «послуг» коливалась від 3600 до 7800 доларів США.

Правоохоронці затримали фельдшера під час отримання коштів.

У ході обшуків у підозрюваних вилучено 182 тис доларів США, понад 6500 євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові записи, медичну документацію та мобільні телефони.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки – перебуває на розгляді в суді. Перевіряється причетність до вчинення злочину працівників МСЕК.

Фото: Офіс Генпрокурора

Читайте також: Вже є понад 3 тисячі скарг: МОЗ закликає українців повідомляти про порушення в діяльності МСЕК

Під час обшуків у посадовиці з сусідньої області знайшли 6 мільйонів доларів готівкою

Вибір читачів за тиждень

Відео