Тамара Коблик

У пожежі на Тернопільщині загинув 61-річний власник будинку (оновлено)

Це вже четверта смерть у вогні від початку листопада

На Тернопільщині в пожежі будинку загинув чоловік. Трагедія сталася в селі Залісся Козівської громади. Як повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області, за листопад – це вже четверта смерть у вогні на території Тернопільської області.

Трагічний випадок трапився 16 листопада. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Дим із вікон однієї із хат на хуторі Козівської територіальної громади побачили сусіди. Вони знали, що там мешкає чоловік пенсійного віку. Про ймовірне нещастя люди телефоном повідомили синові. Той приїхав, вибив двері до літньої кухні й в цей момент почалася пожежа.

Повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Залісся Козівської територіальної громади Тернопільського району надійшло до рятувальників о 12:43. На виклик негайно вирушив черговий караул 17-ї державної пожежно-рятувальної частини з найближчого підрозділу ДСНС, дислокованого в м. Зборів.

Вже о 13:08 вогнеборці оперативно локалізували пожежу, на площі 32 м кв, а о 13:37 — повністю ліквідували загоряння. На місці події вони виявили тіло 61-річного власника будинку.

Пожежники припускають, що загоряння трапилося через несправне пічне опалення.

Слідча група, яка також виїжджала на хутір, даний факт внесла в ЄРДР відповідно до статті 115 ККУ з поміткою «нещасний випадок».

Як йдеться у повідомленні рятувальників, щороку під час опалювального сезону на Тернопільщині реєструється зростання кількості пожеж у житловому секторі. Особливе занепокоєння викликає збільшення надзвичайних подій зі смертельними наслідками. З початку 2023 року в області зареєстровано 26 загиблих на пожежах. З них – 4 людини загинули у листопаді.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео