Ростислав Фук

У приміщенні суду на Тернопільщині відкрили «Зелену кімнату» для роботи з дітьми (фото)

Спеціально обладнана дитяча кімната дозволяє при проведенні суддею опитування вберегти дитину від зайвих стресів під час судових процедур

У Заліщицькому районному суді облаштовано дружню до дитини «Зелену кімнату». Про це повідомили у пресслужбі установи.

Дитячі кімнати в судах виконують подвійну функцію: як місце очікування для найменших відвідувачів суду, так і для допиту, що дозволяє уникнути повторної віктимізації дітей, потерпілих у кримінальних провадженнях.

Для проведення в приміщенні «Зеленої кімнати» опитування/допиту дітей, незалежно від їх статусу у кримінальному провадженні (підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий), встановлено звукозаписувальну та іншу техніку.

Спеціально обладнана дитяча кімната дозволяє при проведенні суддею опитування вберегти дитину від складних випробувань в ході судових процедур, запобігти травматизації психіки дитини за допомогою спеціальних дружніх до дитини методик та створення психологічно комфортної атмосфери.

Дитяча кімната допомагає дітям відчути домашню атмосферу, сприяє довірливому спілкуванню з дорослими, забезпечує почуття безпеки та конфіденційності й відповідає потребам дітей почуватися у фізичній та психологічній безпеці під час опитування, відчути довіру до судді, – йдеться в повідомленні.

Додатково в «Зеленій кімнаті» облаштовано куток «Матері і дитини».

Фото Заліщицького міського суду

Вибір читачів за тиждень

Відео