Орест Сарматський

У школах Тернопільщини невдовзі з’явиться нове меню

630_360_1614069376-251 (Copy)

Кулінарний експерт Євген Клопотенко  представив Держпродспоживслужбі оновлене шкільне меню, яке розраховане на чотири тижні і відповідає новим стандартам дитячого харчування. 

Як передає Укрінформ, нове шкільне меню експерт представив  під час онлайн-наради з головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

– Меню розроблене за участі дитячих дієтологів та технологів. Воно включає рецепти, які скомбіновані в повноцінні прийоми їжі. Це означає, що відтепер школи не складатимуть меню, оскільки матимуть готові технічні карти, – йдеться у повідомленні.

За словами Владислави Магалецької, важливо, щоб діти споживали якісну,  безпечну та смачну їжу, що враховано в новому меню.

Держпродспоживслужба як контролюючий орган перевірятиме дотримання вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування навчальними закладами.

Робота з впровадження нових норм шкільного харчування триває за участі фахівців МОН, МОЗ, Мінекономіки і Держпродспоживслужби та за підтримки першої леді України Олени Зеленської.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео