Віра Олександрович

У Тернопіль прислали сепаратиста, щоб остаточно знищити завод (фото, відео)

Білан_трибуна

Одіозного Андрія Лікаренка  прислали у Тернопіль, аби остаточно знищити оборонний завод «Промінь». Такої думки – депутат міської ради Тарас Білан, якого нещодавно усунули з посади директора цього підприємства.

Про це тернополянин заявив на сесії 16 березня. Більше того, показав депутатам уривок фільму про скандальну діяльність свого наступника (читайте також ТУТ прим.).

Білан_фільм
Білан_фільм

[embed]https://youtu.be/JN2WOHM17A8[/embed]

Тарас Білан розповів, як важко було йому разом із однодумцями вивести підприємство із кризи. На заводі «висіли» чималі борги. Проте у 2017 році «Промінь» уже мав прибуток у 236 тис. грн. Погасити повністю вдалося і заборгованість по зарплатах.

– Результати могли б бути кращими, але ми постійно наштовхувалися на перешкоджання виходу підприємства із кризи, - каже він. - Щоб не допустити розвитку заводу, на посаду директора тепер призначили сепаратиста. І це – не порожні слова. У 2014 році Андрій Лікаренко робив усе для знищення льотної бази військової авіації.

[embed]https://youtu.be/jakz4-NU3jQ[/embed]

Тарас Білан стверджував, що проти Андрія Лікаренка відкрили цілий ряд кримінальних справ, у тому числі щодо встановлення списаних запчастин на літаки ІЛ-76 під час виконання замовлень «Укроборонпрому».

Лікаренко
Лікаренко

Екс-міністр оборони Дмитро Саламатін під час візиту у Миколаїв (2012 р.). Андрій Лікаренко – крайній справа.

Журналістське розслідування з приводу цієї оборудки можна прочитати  на сайті «Наші гроші». Додамо, Андрія Лікаренка як директора «Променю» представив заступник генерального директора Державного Концерну «Укроборонпром» Володимир Кострицький. А призначення у Тернопіль відбулося за рішенням колишнього керівника ДК «Укроборонпром» Романа Романова, якого уже звільнили із займаної посади.

Романов
Романов

На думку депутата, якщо у ситуацію із «Променем» не втрутитися уже зараз, то новопризначений директор Андрій Лікаренко, якого пов’язують із колишніми регіоналами, незабаром не залишить там і каменю на камені.

Треба негайно рятувати підприємство! – не стримував він емоцій. – Ми працювали на честь і на совість. У поліції взяли 12 тисяч ксерокопій документів і жодного порушення у нашій діяльності не знайшли. Ми не те що розкрадати підприємство не дозволили, ми навіть повернули те, що було колись вкрадене – верстати і землю

Білан
Білан

Інформацію депутати прийняли до відома. Вирішили, що дійсно варто втрутитися, але як саме – поки що не уточнили. Тарас Білан заявив, що він готовий долучитися до роботи будь-якої робочої групи, якщо таку створять, аби врятувати «Промінь».

Про цікаве, що відбувалося на цьому засіданні, також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ, ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео