У Тернопіль приїхав посол Федеративної Республіки Бразилії

photo_2021-06-25_19-10-54 (Copy)

Протягом 24 червня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко приймав Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Бразилія в Україні пана Нортона де Андраде Мелло Рапесту.

На запрошення очільника області у Тернопіль прибув посол Бразилії. Голова Тернопільської обласної ради засвідчив від себе та всього депутатського корпусу послу свою високу повагу. Під час зустрічі обговорили ряд питань стосовно налагодження співпраці та торговельних зв’язків між країнами, адже Бразилія є найбільшим торговельним партнером України серед країн Південної Америки.

Обсяги зовнішньої торгівлі з Тернопільщиною наразі є незначними. Саме тому привернув увагу пана Посла до інвестиційної привабливості нашої області. Ми належимо до числа регіонів, сприятливих для розвитку сільськогосподарської сфери, харчової, легкої та переробної промисловості, освіти, медицини й культури, туризму. Зокрема, актуальною може стати співпраця у взуттєвій галузі, прокоментував Михайло Головко. Два роки тому Тернопіль підписав Угоду про партнерство та співробітництво з бразильським містом Прудентополісом. Сподіваюся, з допомогою пана Нортона вдасться налагодити й тіснішу співпрацю області з одним зі штатів Бразилії.

Після обговорення голова Тернопільської обласної ради разом із паном Нортоном де Андраде Мелло Рапестою оглянули потужності Бельгійсько-українського спільного підприємства «Ватра-Шредер», де поспілкувалися із керівництвом, працівниками, а також ознайомилися із виробничим процесом.

Це добрий приклад того, що іноземні інвестиції в Україні приводять до позитивних результатів, що підприємство не просто існує, а виробляє продукцію, яка користується попитом на ринках. В Україні є всі технічні можливості, кваліфіковані кадри робітників і основне це дуже близький доступ до європейських ринків, поділився враженнями про підприємництво Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні пан Нортон де Андраде Мелло Рапесту.

Зустріч із послом пройшла успішно, а сам пан Нортон запевнив, що Бразилія зацікавлена у налагоджені тісних зв’язків з Україною.

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Головка

Вибір читачів за тиждень

Відео