У Тернопільській області працює унікальний молодіжний простір (фоторепортаж)

Обкладинка (3)

Нетворкінг медіацентр успішно діє у Зборівській громаді. Що це таке та як з’явилось – далі у матеріалі.

Нетворкінг медіацентр – це результат роботи молоді ОТГ спільно із програмою DOBRE/USAID. Команда проекту планує налагодити ефективну інформаційну взаємодію між міською владою та цільовими групами, зацікавленими у практичному впровадженні проектів, спрямованих на підвищення економічного та соціального добробуту міста та його мешканців, а також на розвиток у місті громадянської культури, що ґрунтується на взаємоповазі та суспільному діалозі.

1 (2)
1 (2)

2 (2)
2 (2)

Саме молодь зараз інформує про життя громади (а не лише заходи за участі керівництва), про туристичні новинки, завантажувати на сторінки та сайт ОТГ статті, оголошення, новини, фото та відеосюжети про громаду.

Сам простір – це сучасний мінізал зі студією, проектором, технічним обладнанням для зйомок, монтажу, друку різних форматів.

6
6

3 (2)
3 (2)

4
4

5
5

– Колись тут була кінобудка, яку використовували працівники будинку культури. Зараз же майже щодня водимо гостей на екскурсію, показати такі колосальні зміни. Дуже зручно, що діє такий центр. Коли проводимо заходи – молодь знімає нам відео, робить фото. Друкуємо тут афіші у великому форматі та з красивим дизайном, – розповідає директор районного будинку культури Юрій Буховський.

Щоп’ятниці молодь громади грає тут мафію. А у неділю проходять вечори кіно та акустичної музики.

7
7

8
8

– У кожного є потреба в середовищі, де відчуватимеш себе потрібним. Тут ти зустрічаєш людей, схожих на тебе у чомусь. Тих, кому довіряєш. Коли люди з різних середовищ Зборівської ОТГ починають спілкуватися між собою у такому місці, то це дуже руйнує стереотипи – і раптом виявляється, що у владі громади не тільки корупціонери, у громадському секторі – не такі вже і грантоїди, депутати не всі продажні, а бізнес – це не мішки з грошима, яких цікавить тільки вигода. Саме таким місцем спілкування і є наш медіацентр. Часто сюди до нас заходять депутати, чиновники всіх рівнів, бібліотеркарі, бізнесмени, але при цьому всі спілкуються на рівних, сідають на пуфи і забувають про костюми та краватки. Зустрічі  у нас відкриті для всіх та безкоштовні, – розповідає очільниця нестандартного офісу, прессекретар ОТГ Леся Голояд.

9
9

Фото: Нетворкінг медіацентр Зборівської ОТГ

Вибір читачів за тиждень

Відео