Тамара Коблик

У тернопільській лікарні поставили на ноги пораненого Героя (фото)

Олександр був паралізований через осколкове поранення в шию. Після лікування у Дніпрі та Києві захисник проходить реабілітацію у тернопільській лікарні

Історію реабілітації Олександра, 37-річного військового (музиканта – в цивільному житті), якого паралізувало через розрив ворожої міни, розповіли у Міністерстві охорони здоров'я.

На восьмому місяці служби Олександр натрапив на російську міну під Мар’їнкою. Міна розірвалася, осколок потрапив чоловіку в шию, – в нього паралізувало все тіло. Під обстрілами побратими евакуювали захисника – тягнули його 2 км до безпечного місця, а після – доставили до військового шпиталю, де й зʼясувалося, що у нього травма спинного мозку в шийному відділі хребта.

Спочатку Олександр перебував у реанімаційному відділені однієї з лікарень Дніпра. Після – його направили на лікування до Києва.

Реабілітацію воїн проходить у Тернопільській обласній клінічній психоневрологічній лікарні. Спочатку він не міг ходити, сидіти, мав проблеми з диханням та не міг рухати кінцівками, повністю залежав від сторонньої допомоги та потребував цілодобового догляду.

За п’ять місяців Олександр із командою спеціалістів проробив титанічну працю – тривалість реабілітації сягала 4-5 годин на день. Зараз захисник має великі результати: сідає, може сам пересісти з колісного крісла на ліжко, самостійно їсть, вчиться писати та з підтримкою фізичного терапевта може пройти 100 метрів.

Команда медиків, друзі та родина пишаються силою волі Олександра, який мужньо проходить усі випробування та понад усе вірить у перемогу України.

Читайте також: Батько трьох дітей приїхав з-за кордону, щоб захищати Україну: історія бійця з Тернополя.

Незламний: тернополянин із протезом ноги воює на передовій.

«Вовки Да Вінчі» з Тернопільщини: батько з сином воюють під Бахмутом.

Фото пресслужби МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео