Ростислав Фук

У тернопільській лікарні відкрили ендоскопічний кабінет

У кабінеті також наявна методика, за допомогою якою можна виявити ранні стадії онкологічних захворювань

У Тернопільській комунальній міській лікарні №2 на базі поліклінічного відділення запрацював ендоскопічний кабінет. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

На базі цього кабінету у поліклініці пропонують проведення гастроскопії, колоноскопії та бронхоскопії. Ці обстеження можна проводити як з седацією, так і без неї. Використання седації, тобто медикаментозного сну, полегшує усі неприємні відчуття, які можуть виникати під час процедури. Також дозволяє пацієнту в абсолютно комфортних умовах отримати таке обстеження, –  розповідає хірургиня, ендоскопістка лікарні Тетяна Сімора.

Фахівчиня додає, на базі лікувального закладу використовується сучасне діагностичне обладнання, а саме: ендоскопічна відеосистема Evis Exera II Olympus CV-180. Цей апарат дозволяє обстежити та детально оглянути внутрішні органи: стравохід, шлунок, дванадцятипалу кишку та кишківник та оцінити найменші зміни.

Апаратура надає ендоскопічне зображення високої якості. Також наявна методика, за допомогою якою можна виявити ранні стадії онкологічних захворювань.

У закладі наголошують на важливості проведення саме скринінгових обстежень, які надаються пацієнту при відсутності скарг і симптомів та вони дозволяють виявити передонкологічне захворювання.

Окрім діагностики, у кабінеті будуть виконуватись і лікувальні процедури, зокрема, видалення сторонніх тіл з кишково-шлункового тракту, лікування варикозно-розширених вен стравоходу, зупинка кровотечі верхніх та нижніх відділів шлунково-кишкового тракту, ендоскопічний татуаж та інші.

Читайте також: У Тернопільській міській дитячій лікарні відкрили оновлену кімнату матері та дитини

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео