Ростислав Фук

У тернопільській лікарні відкрили нове реабілітаційне відділення (фото)

Реабілітаційна сесія триває не менше трьох годин впродовж 14 днів

Нове реабілітаційне відділення відкрили 12 квітня у Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги, повідомляють на сайті міської ради.

У відділенні надають допомогу хворим після травм, інсультів та з порушеннями опорно-рухового апарату.

Лікарня має законтрактований пакет для надання допомоги та фінансується  Національною службою здоров’я України. З пацієнтами працює мультидисциплінарна команда спеціалістів, а саме: лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, лікарі неврологи та психотерапевт, логопеди, асистенти фізичного терапевта й ерготерапевта. Допомогу надають хворим, які перебувають як на стаціонарному лікуванні, так і амбулаторно.

Задля комфортного лікування та перебування пацієнтів у медичних закладах проводяться ремонтні роботи, створюються нові відділення та оновлюється обладнання. Реабілітаційне відділення у нашій міській лікарні відповідає всім вимогам та стандартам для впровадження реабілітаційної практики. Лікування проходять як тернополяни, так і жителі інших населених пунктів. Важливо те, що і наші військові можуть тут отримати необхідну допомогу для відновлення здоров’я, – йдеться в повідомленні.

Також у відділенні проводять підготовку хворих до протезування, щоб зміцнити м’язи, а після встановлення протеза пацієнти можуть знову повернутися на реабілітацію.

Як відзначає головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, реабілітаційне відділення розраховане на 20 ліжок. Медична допомога надається пацієнтам, які потребують відновлення травматологічного та неврологічного характеру. Окрім цього, для кожного пацієнта складається індивідуальний план реабілітації та проводяться додаткові обстеження. Реабілітаційна сесія триває не менше трьох годин впродовж 14 днів, а при комплексній реабілітації період відновлення складає 21 день.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео