Ростислав Фук

У тернопільській лікарні за 10 днів поставили на ноги чоловіка, який до того не міг піднятися з крісла

На 10-й день реабілітації почав ходити з допомогою милиць, а далі робив самостійні спроби пересування

30-річний пацієнт Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги, який при поступленні у відділення не міг навіть піднятися з крісла, на 10-й день реабілітації почав ходити з допомогою милиць, а далі робив самостійні спроби пересування. Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні.

Діагноз чоловіка – компресійна ішемічна нейропатія, що супроводжувалася плегією м'язів згиначів обох стоп.

Він не лише показав приклад безмежної сили волі й бажання повернутись до активного життя, але й став мотиватором й стимулом для тих, хто поряд, – йдеться в повідомленні.

Ще одна історія - військовослужбовця, який переніс ампутацію обох нижніх кінцівок. А вже зараз лікарі спостерігають, які він навчається ходити на протезах за допомогою ходунків.

Наше відділення реабілітації - це місце, де кожен день пацієнти відкривають нові горизонти, доводячи, що тіло може відновлюватись, навіть коли здається, що всі шляхи закриті. Результат таких досягнень - це спільна праця медиків й пацієнтів щодо відновлення ментального й фізичного здоров'я. Ми чітко знаємо, що всі зусилля були б марні без нестримної жаги та любові до життя та віримо у кожного, – кажуть медики.

Фото Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео