Орест Сарматський

У Тернопільській школі розцвіли тюльпани та нарциси, які учні посадили ще до війни (фото)

Увесь порожній клас ніби засвітився від  десятків квітів! Учні, їхні батьки і вчителі вірять, що Україна теж так розцвіте.

Символічна подія, на яку у мирний час, можливо, ніхто не звернув би увагу, сталася в одній із шкіл у Тернополі. А розпочалося все кілька тижнів тому. 31 учень 3-В класу школи №14 разом із своєю вчителькою Іриною Галущак та батьками, висадили у горшечки цибулини тюльпанів та нарцисів, сподіваючись, що у перші дні березня вони розцвітуть, сповістивши про прихід весни.

Кілька тижнів тому школярі висадили цибулини квітів

Та через початок війни і перерву у навчанні, школярі не могли прослідкувати, як пробиваються крізь ґрунт й проростають ніжні пагони у 62-х горщиках.
І ось,  як пише Ірина Галущак на сторінці школи у Facebook, увесь порожній клас ніби засвітився від  десятків розквітлих тюльпанів та нарцисів!

- Сьогодні мій допис присвячується захисникам і захисницям, волонтерам та всім тим, хто боронить нашу землю. Перше, що я побачила, відчинивши двері класної кімнати, - написала вчителька. - Важко, розривалося серце, перехопило дух, з’явилися сльози від всезаповнюючого щастя ....І тиша.... Так, вони розцвіли...Усі ...Словами неможливо виразити ту любов, яку діти вклали у ці рослини. І всі ми віримо, що Україна розквітне так, як наші квіти. Як у Вакарчука – «...війнами втомлена та ніким не зломлена... Розвітай, земле ти моя...». Молимося та просимо у Бога милості! 

Фото Ірини Галущак.

Вибір читачів за тиждень

Відео