Євгенія Цебрій

Майже сотня шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційне навчання

_Distanciyne_navchannya_na_dva_tizhni_zaprovadili_v_Kam_yanci_Podilskomu_1_2022_01_25_10_01_04

92 дві школи на Тернопільщині станом на ранок 27 січня перейшли на дистанційне навчання. Це школи практично зі всіх громад області, повідомила «Терену» начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

- Є громади, де дистанційно навчаються 100% шкіл, є такі, де частково – одна, дві школи, - каже вона. - Є школи, де закриті лише окремі класи. Так, зараз у нас є дані про 146 закритих на карантин класів. Ситуація щодня змінюється, адже одні класи виходять на навчання, інші закриваються.

Згідно з останніми даними обласного управління освіти, на Тернопільщині на COVID-19 хворіють 146 школярів та 86 педпрацівників. Скільки триватиме дистанційне навчання, кожна школа визначає індивідуально.

- Це регулюють школи, вони контактують з батьками і бачать, коли діти готові продовжити навчальний процес. Дистанційна форма може тривати 3, 4 дні, - зазначає Ольга Хома.

Нагадаємо, рішенням обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ на НС) школи Тернопільщини можуть самі вирішувати закривати на карантин окремі класи чи школи.

Наразі відомо, що повністю на дистанційній роботі усі заклади освіти у Підгаєцькій, Скалатській та Козівській, Лановецькій громадах. Приміром, у Лановецькій громаді станом на 25 січня 19 класів перевели на дистанційне навчання, а 468 дітей (25% від загальної кількості) перебувають на самоізоляції. У 30 учнів та 10 педагогів підтверджено коронавірусну хворобу, повідомила начальниця відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Лановецької міської ради Оксана Ходанович. Зважаючи на таку ситуацію, школи Лановецької громади з 25 січня по 4 лютого перейшли на дистанційне навчання.

З 24 січня на дистанційній формі навчання школи у Чорткові.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео