Тетяна Бакай

У Тернопільському ліцеї №21 – новий директор

На посаду було двоє претендентів

Директором Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети призначили Віталія Кулешка. Про це Терену повідомила  начальниця управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. 

Раніше 35-річний Віталій Кулешко працював вчителем математики у школі-ліцеї  №6 ім. Назарія Яремчука. На посаду директора ліцею №21 було лише двоє претендентів, серед яких і діюча директорка Марія Гудима. Конкурс виграв Віталій Кулешко. 

Привітав та підтримав колегу на новій посаді його колишній директор зі школи-ліцею №6 Олександр Остапчук. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці. За його словами, він почув звернення до міського голови на кшталт: а ми не знали, що конкурс; а ми не хочемо іншого директора, нам і з цим добре, а чому нас не спитали і т.д. 

Чому я це пишу? Тому, що конкурс виграв учитель нашої школи. Хороший, прогресивний, чесний, працьовитий. Нам, звичайно, дуже шкода втрачати зі своєї шкільної сім'ї такого спеціаліста. Але вчитель виріс, відчув сили і бажання йти вище. Тому ми змирилися з цим і хочемо звернутися до колег з 21 школи. Ми знаємо, що багато ваших колег щиро зраділи змінам, що наближаються. Чому зраділи - вони знають. Але завжди є особи, яким щось не подобається. Причому, без об'єктивних аргументів. Це не страшно. Колеги з 21школи! Вам буде дуже добре з нашим Віталієм Івановичем. Він створить дружню атмосферу, де ви відчуєте повагу і підтримку, де буде взаєморозуміння. Повірте, ми будемо вболівати за нього і вас, - йдеться у дописі. 

За словами Олександра Остапчука, зі шкли ліцею №6 виходять на директорство вчителі вищого гатунку. Приклад: Ліля Вавринів (школа №28), Оксанка Добровольська (школа №14).
 
Тому, не бійтеся, а тіштеся. Ми з повагою ставимося до вас, вашої школи, і мистецької також. Закликаємо вас не збурювати хвилю, зараз і так складно. А конкурси директорів були, є і будуть. І всі, хто відповідає вимогам, можуть брати участь. Хтось програє, хтось виграє. Але той хто програв, має мати гідність і не збурювати суспільство. Отож, колеги 21-ї школи, повірте нам, заспокойте неспокійних і хай щастить вам з новим директором. Ми вас любимо (а тепер любитимемо ще більше), - зазначив Олександр Остапчук. 
Фото з відкритих джерел та фейсбук-сторінки Віталія Кулешка

 

Вибір читачів за тиждень

Відео