Тамара Коблик

У тернопільському пологовому виходили 560-грамову дівчинку

Маленька Ярослава народилася на 22-му тижні. Зараз дівчинка важить понад 1 кг 300 г

У Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» медики врятували та виходили дитину, яка народилася усього на 22 тижні вагітності з вагою 560 грамів. Про це пише Суспільне.

Сьогодні нашій Ярославі, найменшій пацієнтці, яку виходжують у відділенні інтенсивної терапії, народженій при терміні 22-23 тижні, уже два місяці і вона уже дихає самостійно, - розповіла Неля Скубенко, завідувачка відділення інтенсивної терапії. - Четверту добу Ярослава уже дихає самостійно і на 99 відсотків вона уже буде дихати далі сама.

Понад 2 місяці постійних процедур: дитина була на ШВЛ та парентеральному харчуванні. Двічі лікарі перевіряли, чи зможе дівчинка дихати сама, та тільки на третій раз усе вдалося. Неля Скубенко на своїй сторінці у фейсбуці розповіла, що це перший такий випадок в історії тернопільського закладу. 

Маля народилося з вагою 560 грамів. Батьки 15 років мріяли про дитину і ніяк не виходило, то ж змушені були зробити ЕКО. 

Ярослава перша та єдина дитина у сім'ї Кучеренків.

Таку дитину у нас виходили вперше, - розповів Віктор Овчарук, генеральний директор Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина». - Це унікальний випадок, вони поступили до нас у терміновому порядку і не було часу зволікати. Це була термінова операція і як ми бачимо сьогодні результат. Наша робота та наші дії були правильними. 

Зараз дівчинка важить понад 1 кілограм 300 грамів. 

Купили вже навіть кріселко, в якому перевозити дитинку, - каже мама дівчинки Оксана Кучеренко. - Вже дивимося на люльку. 

Читайте також: На Тернопільщині зменшується народжуваність 

Фото зі сторінки Нелі Скубенко у фейсбуці

 

Вибір читачів за тиждень

Відео