Оксана Бучко

У тернопільських лікарнях додадуть посаду помічника головного лікаря?

zarplata

Дбати про здоров’я пацієнтів, а не рахувати гроші, мають головні лікарі. Тож тернопільські медзаклади можуть готуватись до введення додаткової посади у штаті – а саме менеджера фінансів. Про потребу такої людини в лікарнях говорила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час прес-конференції з представниками регіональних ЗМІ в МОЗ 26 квітня.

- Такий підхід значно зменшить корупційну складову, - зазначила Уляна Супрун. – Адже головний лікар не вчився на менеджера. Перший крок ми зробили – сьогодні ми обираємо головних лікарів на конкурсі при комісії із місцевої влади, лікарів та громадськості. Наступним кроком буде розмежування обов’язків головного лікаря. Адже у нас достатньо магістрів бізнес-менеджменту, які зможуть адмініструвати всередині медзакладів.

У лікарнях також планують знищити тарифну сітку. Таким чином менеджери будуть отримувати до 25 тисяч гривень зарплатні.

- Вони не повинні шукати, як «набити кишені», а думати над підвищенням доходів лікарні, - додала Уляна Супрун. – Також кошти у медзакладах повинні розділятися всередині. Якщо потрібно закупити цього місяця більше шприців чи спрямувати кошти на лікування пацієнтів із певним захворюванням, то не потрібно чекати рішення депутатів для перерахунку коштів. Це неефективні методи функціонування медзакладів.

Прес-конференцію провели у рамках прес-туру «Медична реформа в умовах децентралізації» за підтримки Українського кризового медіа-центру, проектів USAID та Global Communities.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео