Орест Сарматський

У тернопільський став випустили 150 тисяч мальків (фото)

zariblennya-ternoplskogo-stavu-2 (Copy)

Понад 150 тисяч маленьких карпиків випустили в акваторію тернопільського ставу у межах Програми з відновлення його екосистеми та інших водойм міста.

- Вперше для очищення ставу, пригнічення розвитку синьо-зелених водоростей і збагачення води киснем цьогоріч було проведено біоремедіацію водойми суспензією хлорели і сценедесмуса, що допомогло вирішити проблему цвітіння Тернопільського ставу впродовж усього літнього періоду.

Наступним важливим кроком для покращення екосистеми водного об’єкту є його зариблення. Провели таку процедуру у Тернополі напередодні, 4 листопада, на акваторії ставу поблизу відпочинкової зони «Циганка», - йдеться у повідомленні.

Як пояснив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський, місце зариблення обрано не випадково, адже неподалік знаходиться зимувальна яма, тож найкраще вселити водні біоресурси саме тут, тоді їм легше буде вижити та акліматизуватися.

Під час зариблення Тернопільського ставу у водойму було випущено, зокрема, 1170 кг зарибка однорічного коропа масою у 100 гр.

Додамо, у Тернополі це уже друге масштабне зариблення ставу, вперше таку процедуру було проведено у 2015 році. Тоді у водойму вселили близько чотирьох тон малька коропа, товстолобика білого, строкатого і білого амура.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео