Віра Олександрович

У Тернополі через COVID-19 закриють один із дитячих садочків

Садочок1

Аж 35 нових хворих на COVID-19 зареєстрували у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ) за минулі вихідні, 6-8 червня. 

Прикметно, що серед них є працівник одного із дитячих садочків обласного центру.

Тож тепер ДНЗ №12, що на вул. Парковій, 7, закриють, а всіх без винятку працівників відправлять на самоізоляцію.

– На тлі зростання рівня захворюваності у мене є невтішна новина, – каже сьогодні, 9 червня, міський голова Сергій Надал. – Від завтра, 10 червня, ми змушені припинити роботу дитячого садочку №12 в зв’язку із лабораторним підтвердженням COVID-19 у працівника цього закладу. 

Усі колеги особи, яка захворіла, будуть змушені відбути 14 днів самоізоляції. Такою є вимога Міністерства охорони здоров’я і Кабінету Міністрів, нагадав мер.

Карта
Карта

Тимчасово припинити діяльність цього садочка нам рекомендували і тернопільські епідеміологи, додає він. – За цей час усіх, хто працював у садочку ретельно перевірять. Вони пройдуть лабораторне тестування на COVID-19, тобто йдеться про дослідження біоматеріалів методом ПРЛ. 

Нагадаємо, на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації 5 червня у місті запровадили чимало змін у карантинних заходах. До наступного етапу пом’якшення вимог мали перейти уже 10 червня. Проте медики попросили усіх продовжувати дотримуватися санітарних вимог, адже нехтування ними здатне призвести до ускладнень епідситуації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео