Віра Олександрович

Варто знати: новий етап пом’якшення карантину у Тернополі стартує 10 червня (фото)

Тернопіль

Рішення про запровадження у Тернополі нових кроків щодо виходу із жорсткого карантину ухвалили на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації вчора, 5 червня.

Зробили це, взявши до уваги показники захворюваності COVID-19 у Тернопільській міській територіальній громаді (МТГ), а також – ґрунтуючись на рекомендаціях Уряду із послаблення карантинних обмежень. Рішення відразу підписав міський голова, керівник робіт із ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня Сергій Надал.

Ярмоленко
Ярмоленко

Текст документу під час засідання зачитала заступниця начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко. Пунктів виявилося чимало. Отже, керівникам підприємств, установ, організацій (у т. ч. суб’єктам господарювання), структурним підрозділам міської ради, закладів охорони здоров’я, освіти та закладів фізичної культури і спорту наказали дотримуватися суворого протиепідемічного режиму.

- Наступне: особам, які досягнули 60-річного віку, можна не дотримуватися зобов’язання про самоізоляцію, - каже медик. – Окрім того, ми пропонуємо дозволити проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менш як 1,5 метра і перебування не більш як однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі, якщо релігійний захід проводять у приміщенні.

До того ж, керівникам підприємств, установ, організацій (у т. ч. суб’єктам господарювання) рекомендували звернути увагу на стан пожежної техногенної безпеки об’єктів, особливу увагу належному утриманню шляхів евакуації.

Тернопіль2
Тернопіль2

Уже із з 10 червня у Тернополі запровадять інші зміни, зокрема:

- дозволять проведення тренувань дітей у спортивних залах і на спортивних майданчиках, розміщених на території закладів загальної середньої освіти, відповідно до укладених угод, із дотриманням протиепідемічних заходів в кількісті учасників не більш як 10 осіб; - дозволять проводити медичні огляди громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу із дотриманням всіх санітарних норм, у тому числі з наявністю у призовників індивідуального захисту, перебування в приміщенні не більш як 1-го призовника на 10 кв. м площі, а також із дотриманням інших санітарних і протиепідемічних заходів. Визначення ізоляторів для госпіталізації контактних осіб із метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними; - відновлять планове реабілітаційне лікування у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3», із попереднім обов’язковим тестуванням на наявність коронавірусу SARS-СоV-2 методом ПРЛ або визначення Ig М до коронавірусу SARS-СоV-2 методом ІФА.

Тернопіль3
Тернопіль3

Окреме доручення 5 червня дали Тернопільському міському управлінню ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області, відділу торгівлі, побуту і захисту прав споживачів, Тернопільському відділу поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області, управлінню патрульної поліції у Тернопільській області: - здійснити рейдові перевірки дотримання протиепідемічних і санітарних заходів на ринках Тернопільської міської територіальної громади; - не допускати несанкціоновану торгівлю .

Тернопіль4
Тернопіль4

- Наступне: дозволити діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема - дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як 4-х клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), - озвучує рішення Ольга Ярмоленко. - За умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів і при забезпеченні персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема, захист обличчя, очей і рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі - виготовлених самостійно.

Окрім того, у Штабі вирішили, що правоохоронці мають забезпечити громадський порядок і виконання обмежувальних заходів на території Тернопільської МТГ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня.

Фото - зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео