Дарія Шевченко

У Тернополі дезінфікують перехрестя та зупинки громадського транспорту (фото)

dezinfektsiya-zupinok-19-03-20_jpg-5

Від 18 березня у Тернополі проводять ряд профілактичних заходів. Один з них – дезінфекція усіх доріг, перехресть, зупинок громадського транспорту, під’їздів будинків та дитячих майданчиків. Для цього використовують розчин «Біохлор». Він є безпечним для населення. Та все ж міський голова Тернополя закликає жителів носити маски для захисту дихальних шляхів.

Очільник разом з начальником управління житлово-комунального господарства Олегом Соколовським сьогодні проконтролювали, як проводять дезінфекцію на вулицях міста, повідомляють на сайті міської ради.

– Подібні заходи будуть проводитись щоденно до закінчення карантинного періоду. Розчином для дезінфекції також оброблятимуть і дитячі майданчики, оскільки розчин безпечний для людей та здатен знищувати бактерії. Наголошуємо на максимальній самоізоляції мешканців міста, щоб на вулицях перебувало якомога менше людей та дітей, – зазначив Сергій Надал.

Перед профілактичними заходами спецтехніка скроплює водою дорожнє покриття, очищаючи його від бруду. Після цього одразу проводиться дезінфекція доріг рідиною «Біохлор» з домішками солі. 

Такі заходи проводять для того, аби разом із пилом вірус не потрапив на слизові ділянки обличчя. Люди, які дезінфікують дороги та вулиці, одягнені у захисний одяг.

dezinfektsiya-zupinok-19-03-20
dezinfektsiya-zupinok-19-03-20

dezinfektsiya-zupinok-19-03-20_jpg-3
dezinfektsiya-zupinok-19-03-20_jpg-3

Фото ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео