Ростислав Фук

У Тернополі доступні понад 300 укриттів та захисних споруд

Знайти усі захисні споруди, які є у місті, можна на інтерактивній карті або у мобільному додатку

Днями відбулася робоча нарада щодо результатів перевірки захисних споруд та укриттів у Тернополі на предмет загального експлуатаційного стану та доступності до них. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Як зазначає начальник управління надзвичайних ситуацій міської ради Андрій Поліщук, упродовж 3-7 липня у місті робочі групи обстежували сховища та укриття фонду захисних споруд цивільного захисту Тернопільської міської територіальної громади

За результатами роботи обстежено 304 захисних споруди, з них 20 об’єктів визначені як непридатні для використання за призначенням.  Відповідальним особам вказали на виявлені порушення та надали рекомендації щодо їх усунення. Наразі триває ліквідація виявлених недоліків, після чого захисні споруди стануть доступними для мешканців. З 20 непридатних на сьогодні – вже вісім споруд приведені у готовність.

Під час обстеження захисних споруд звертали увагу на безперешкодний доступ до захисних споруд, маркування відповідно до вимог нормативних документів, а також наявність відповідальної людини за укриття.

До слова, наразі у Тернополі є 28 сховищ, 26 протирадіаційних укриттів, 150 найпростіших укриттів, 10 мобільних спеціалізованих укриттів поблизу зупинок громадського транспорту. Можна також скористатися укриттями, що розташовані у 38 закладах торгівлі та ресторанного харчування. Доступні укриття в школах та вищих професійних училищах.

Знайти усі захисні споруди, які є у місті, можна на інтерактивній карті або у додатку «е-Тернопіль», де інформація постійно оновлюється.

Читайте також: Двоє тернополян влаштували «застілля» в мобільному укритті

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео