Ростислав Фук

У Тернополі двох лікарів ВЛК підозрюють у підробленні медичного висновку військовозобов’язаному

Поліцейські кажуть, підозрювані зазначили неправдивий діагноз

Тернопільські слідчі оголосили підозру двом лікарям у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що члени військово-лікарської комісії Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки створили злочинний «дует». Завідувачка терапевтичного відділу внесла неправдиві відомості у картку обстеження військовозобов’язаного за відстрочку від призову. Лікар-терапевт допоміг оформити документи про тимчасову непридатність до військової служби, де у медичному висновку зазначався неправдивий діагноз, – йдеться в повідомленні.

Незаконні дії фігурантів викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно із працівниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони у Західному регіоні.

Читайте також: У Тернополі судитимуть військового та депутата за вимагання 6000 доларів США за службу в тилу

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео