Орест Сарматський

У Тернополі готуються до патріотичного забігу в пам'ять загиблих воїнів

230599238_694275885302898_5186423395215377551_n (Copy)

Цієї суботи, 28 серпня, о 10:00 на набережній Тернопільського ставу, розпочнеться Всеукраїнський патріотичний забіг в пам'ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ».

Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, мета заходу - формування національно-патріотичної свідомості громадян України.

- Забіг вшановує пам’ять загиблих воїнів АТО й ООС, він - вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни. У суботу на спортивному заході кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України. Можна повідомити ім’я родича чи друга, номер з іменем та прізвищем загиблого воїна буде присвоєно бігунові при реєстрації, - розповів нашому кореспонденту учасник АТО, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Тернопільській області Микола Казюк.

За його словами, відстань, яку доведеться подолати учасникам, сягає приблизно 1, 7 км. Забіг - це можливість вшанувати тих, хто загинув захищаючи нас від війни, подякувати та підтримати близьких наших героїв. Нагадаємо, 2018 року територією «Експоцентру України» пробігли 300 учасників першого пам'ятного забігу за воїнів. Наступні забіги відбулися на Трухановому острові та в парку «Межигір'я», збираючи щоразу більше учасників. Окрім патріотично налаштованих українців, у першому забігу взяли участь представники посольства Великої Британії та військовий аташе посольства США, а спеціальним гостем був Джордж Лутц, засновник американської організації «Шануй і пам’ятай» та організатор аналогічного всеамериканського забігу за загиблих воїнів. Організатори всеукраїнського патріотичного забігу: Міністерство у справах ветеранів України у співпраці з Київським міським центром допомоги учасникам антитерористичної операції, громадська організація “Славетні епохи України”, Національна рада спортивної реабілітації захисників України, ГО “Об’єднані Війною. 90-й батальйон”, Київський міський Палац ветеранів та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео