Тамара Коблик

У Тернополі мобільні телефони крадуть у школах та торгових центрах

Поліціянти звертаються до людей, не залишати цінні речі у легкодоступних місцях - на столах у кафе, на прилавках, не носити у задніх кишенях чи відкритих сумках

Мобільні телефони – незамінна частина життя багатьох людей. Проте вони часто стають ціллю для злодіїв. Дві крадіжки задокументували співробітники Тернопільського районного управління поліції. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Один із зловмисників вчинив злочин у приміщенні навчального закладу, а інший у торговому центрі.

За допомогою до працівників поліції звернулася тернополянка. Вона розповіла, що невідома особа таємно викрала засіб зв’язку сина з приміщення школи. Хлопець виявив його відсутність, коли повернувся у роздягальню з тренування. Про ще один майновий злочин заявила мешканка обласного центру. Як повідомила потерпіла, смартфон вона залишила у кошику, коли розраховувалася за товар. За лічені хвилини мобільного телефона не стало.

Співробітники карного розшуку встановили, що до крадіжок причетні 34 та 35-річні місцеві жителі. Один із них раніше притягався до кримінальної відповідальності, інший теж потрапляв у поле зору правоохоронців. Як з’ясувалося, викрадені речі чоловіки здали у ломбарди.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Поліціянти звертаються до людей, не залишати цінні речі у легкодоступних місцях - на столах у кафе, на прилавках, не носити у задніх кишенях чи відкритих сумках. Пам’ятайте, що будь-які коштовні речі без нагляду – спокуслива приманка для крадіїв.

Фото з відкритих джерел та Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео