Євгенія Цебрій

У Тернополі можна буде безкоштовно зробити діагностику на ВІЛ і гепатит

Female doctor

Просвітницька акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбудеться 1 грудня з 11.00 до 13.00 у Тернополі на вул. Сагайдачного, біля пам'ятника Івана Франку. 

Акцію проводять обласний центр контролю та профілактики хвороб, БО «Тернопільське благодійне товариство БО «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», та обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань. 

Під час цього заходу лікарі надаватимуть безкоштовні консультації. А також можна буде зробити безкоштовну експрес-діагностику на ВІЛ-інфекцію, вірусні гепатити В і С, отримати просвітницьку літературу з питань профілактики ВІЛ-інфекції /СНІДу та пропаганди здорового способу життя.

Як повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я, в Україні близько мільйона людей не знають про те, що у них гепатит С. Кожен третій ВІЛ-позитивний українець не знає про свій статус. 

Гепатит виліковний більш ніж у 90% випадків. ВІЛ є хронічною хворобою, і завдяки лікуванню можна жити, без втрати якості життя. Вчасне тестування — життєво важливе для початку лікування та зупинення передачі захворювання.

В Україні тестування на ВІЛ і гепатити є доступним. Пройти швидкий тест на вірусні гепатити та ВІЛ можна безоплатно у свого сімейного лікаря.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео