Юлія Пацкаль

У Тернополі вшанували почесних громадян області (відео)

Півсотні мешканців Тернопільщини отримали почесні звання посмертно

Він був мрійником, романтиком та понад все любив Україну. Так пригадує свого сина тернополянка Леся Орляк. Олександру було лише 23 роки, коли він вступив до лав ЗСУ. Вже наступний свій день народження Герой зустрічав на полі бою. У лютому 2015-го Олександр загинув під час виконання бойового завдання поблизу Дебальцевого на Донеччині. 2 листопада захиснику посмертно надали звання почесного громадянина Тернопільщини. Відзнаку вручили мамі Героя.

Звання почесного громадянина Тернопільської області присвоїли на сесії Тернопільської обласної ради.

Такі відзнаки отримали півсотні родин захисників та активістів краю. Звання почесного громадянина області - це найменше, що можна зробити для Героїв, які віддали найцінніше - своє життя.

Військовий Олександр Стадник приїхав на декілька днів з передової, аби отримати відзнаку свого батька - також Олександра. Чоловік був громадсько-політичним діячем, депутатом облради, учасником революції гідності. Його життя обірвалося 2 роки тому. Олександра Стадника знали як відповідального керівника і справжнього патріота.

Читайте також: Книгу «Ти зробив усе, що зміг» у День Героїв 23 травня представила у Тернополі мама загиблого військового Леся Орляк. Назвою книги стала остання фраза Олександра Орляка.

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео