Орест Сарматський

У Тернополі найближчої неділі у деякі будівлі вже надійде тепло

opalyuvalniy-sezon-2021--2022-ternopil (Copy)

В обласному центрі 10 жовтня стартує опалювальний сезон 2021-2022 для лікувальних закладів, шкіл та дитячих садочків міста.

Як повідомляється, за даними Українського гідрометцентру, найближчими днями спостерігатиметься зниження середньодобової температури зовнішнього повітря.

- Зважаючи на це, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня для закладів дошкільної освіти, шкіл та лікувальних закладів Тернополя. У помешкання тернополян тепло розпочне надходити тоді, коли впродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме +8°C або нижче – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Тернополі послугу з постачання теплової енергії надають 41 котельна та паливна, які обслуговують 844 багатоквартирних будинки у місті. 

Перед початком нового опалювального періоду у них було проведено щорічну технічну діагностику, ремонт та налаштування. Відповідно до підтверджуючих актів, усі тернопільські котельні готові до роботи в новому опалювальному сезоні.

Упродовж останніх років у Тернополі було масштабно реконструйовано шість котелень.

Як повідомляв «Терен», нещодавно в Києві відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, під час якого було підписано Меморандум про не підвищення тарифів. Згідно з документом, ціна на газ не перевищуватиме тарифів за минулий опалювальний сезон.

На Тернопільщині діє річний базовий тариф який становить 8, 9 грн за м. куб. Це без транспортування. Для населення, в яких централізоване опалення, уряд для теплокомуненерго буде виділяти газ за ціною 7,42 гривень.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео