Ростислав Фук

У Тернополі п'яний водій пропонував патрульним хабаря, щоб уникнути відповідальності

У чоловіка виявили підроблене водійське посвідчення

Тернопільські поліцейські затримали нетверезого водія скутера з підробленим водійським посвідченням який, намагаючись уникнути відповідальності, пропонував хабаря. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

3 травня на лінію «102» надійшло повідомлення, що на проспекті Степана Бандери по пішохідній доріжці між житловими будинками, на скутері їздить чоловік.

Патрульні перевірили прилеглу територію та виявили водія з ознаки алкогольного сп'яніння. Йому запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, проте він відмовився. Перевіривши документи, поліцейські  з‘ясували, що чоловік не вперше сідає за кермо напідпитку. Рішенням суду його вже позбавлено права керувати транспортним засобом. Крім того, він надав посвідчення водія з ознаками підробки. Згідно з базами даних, документ належав іншій особі.

Під час складання адміністративних матеріалів, громадянин спробував уникнути відповідальності та запропонував інспекторам неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів. На неодноразові зауваження та попередження про кримінальну відповідальність за такі дії чоловік не реагував, тож поліцейські викликали на місце слідчо-оперативну групу для подальшого з'ясування всіх обставин події, – йдеться в повідомленні.

Патрульні  склали на водія протоколи за частиною 2 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та за частиною 4 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) КУпАП, а скутер направили на арештмайданчик.

Фото: Патрульна поліція Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео