Юлія Пацкаль

У Тернополі патрульні роздавали пішоходам світловідбивні браслети (фото)

Світловідбивачі на одязі у темну пору доби можуть врятувати життя пішохода, наголошують патрульні

У темряві пішоходи стають практично невидимими для водіїв, тому світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки. Тернопільські патрульні нагадали пішоходам правила дорожнього руху, як переходити дорогу під час темряви, а також роздавали світловідбивні браслети. 

Інспектори наголосили, що дорогу потрібно переходити виключно на пішохідному переході. Не можна виходити на проїжджу частину раптово, варто зупинитися та подивитися спочатку наліво, потім направо та переконатися, що поруч немає автомобіля. Тільки після цього можна переходити дорогу, - наголошує речниця патрульної поліції області Катерина Метельська.

Вона додала, що люди, з якими спілкувалися поліцейські, скаржилися, що їм складно переходити дорогу, особливо під час темряви.

Для цього патрульні порадили тернополянам використовувати світловідбивні елементи на одязі. А також наголосили, що світлий одяг або його елементи більш помітні для водія у темряві, - каже речниця патрульної поліції області. 

У подарунок пішоходам патрульні вручали світловідбивні браслети - флікери.

До слова, їх можна придбати у будь-якому канцелярському магазині.

Поліцейські наголошують, що хоча б один світловідбивний флікер на одязі чи сумці збільшує видимість пішохода для водіїв. Дорослим варто подбати, щоб світловідбивачі були у дітей та домашніх улюбленців.

Нагадаємо, через атаки окупантів на українську енергосистему та критичну ситуацію з напругою в електромережі з 10 жовтня на Тернопільщині вимкнули вуличне освітлення. Наразі ситуація змінилась: вуличне освітлення вмикають до 21:00 ввечері, щоб мешканці могли безпечно дістатися додому.

Фото патрульної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео