Віра Олександрович

У Тернополі переймалися спадщиною, вулицею і землею (фото, відео)

Сесія

Вулицю «Проектна-206» - у новозбудованому мікрорайоні «Південний» - офіційно перейменують на честь спортсмена Андрія Пушкаря. Таке рішення на прохання тернополян депутати прийняли сьогодні, 6 червня, під час сесії міської ради.

- Вулиця розташована у районі новоствореного мікрорайону «Південний», який створювали для воїнів АТО, - пояснює начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага, який і був автором відповідного проекту рішення.

Люди
Люди

Депутати цю пропозицію підтримали. «За» проголосували 33 обранці тернополян. Нагадаємо, Андрій Пушкар - багаторазовий чемпіон України, Європи і світу із армрестлінгу. Чоловік загинув 14 листопада 2018 року під час жахливої аварії. І вшанування цього земляка було не єдиним позитивним кроком, який зробили міські депутати.

[embed]https://youtu.be/SQMlVZdkZdQ[/embed]

У порядку денному цього засідання було понад 240 питань, причому близько 40-ка із них внесли з голосу. Традиційно переважали пункти, присвячені різним земельним справам: оренді ділянок, видачі або продовженню сервітутів, виготовленню землевпорядної документації і навіть аукціонам.

[embed]https://youtu.be/EtFStcVul5w[/embed]

Доповідав із цих питань традиційно начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Втім, говорити багато йому не доводилося – депутати голосували без обговорення. У виняткових випадках, якщо потрібні були якісь уточнення, до трибуни також виходили заявники. Додати варто, що низку земельних питань політики «провалювали», причому деякі пункти – уже не вперше.

Кібляр
Кібляр

Засідання тривало із 9.18 до 14.34. Причому депутати брали кілька перерв, аби порадитися, коли виникали спірні моменти або неоднозначні. Політики заслухали звіт про виконання бюджету за перший квартал, внесли зміни у «Програму збереження культурної спадщини міста». Окрім того, депутати без дискусій підтримають проект «Про місцеві податки і збори». Але про це – у наступних публікаціях «Терену».

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео