Ростислав Фук

У Тернополі перенесли дату аукціону з продажу радянського танка

За виручені кошти з його продажу закуплять дрони для Сил Спеціальних Операцій

Повторний аукціон із продажу  корпусу радянського танка Т-34, 1944 року випуску, без силової установки та навісного обладнання проведуть 30 жовтня на електронному майданчику «Prozorro». Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, аукціон мав відбутися 23 жовтня, проте його перенесли.

За виручені кошти з його продажу закуплять дрони для Сил Спеціальних Операцій.

Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz.

До слова, танк після закінчення Другої світової війни був розміщений на площі Перемоги, що на масиві Дружба (тепер на цьому місці McDonalds, а вулиця перейменована на честь гетьмана Івана Мазепи). У 1990 році танк демонтували і перенесли до Старого парку, де розміщено меморіал полеглим під час Другої світової війни. 

За виручені кошти з його продажу закуплять дрони для Сил Спеціальних Операцій

Нагадаємо, на території Старого парку (раніше – парк Слави) у Тернополі була розміщена техніка часів Другої світової. У червні 2022 року міська рада передала її на потреби Збройних Сил.

Торік у листопаді Тернопільська міська рада продала з аукціону демонтований радянський літак МіГ-17 - реактивний винищувач періоду Холодної війни. Він був встановлений при вході у парк Національного відродження з боку проспекту Степана Бандери (раніше парк називався Комсомольським, а вулиця – Леніна), але у квітні 2022 року в межах декомунізації літак демонтували.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео