Тамара Коблик

У Тернополі на аукціоні продадуть радянський танк

Стартова ціна лота становить 872 210 грн

23 жовтня на електронному майданчику «Prozorro» відбудеться аукціон з продажу корпусу радянського танка Т-34, 1944 року випуску, без силової установки та навісного обладнання. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Танк відреставрований і кошти вилучені з його продажу підуть на дрони для Сил Спеціальних Операцій.

Стартова ціна лота становить 872 210 грн.

Долучитись до участі в торгах онлайн можна на платформі Ubiz за посиланням.

До слова, танк після закінчення Другої світової війни був розміщений на площі Перемоги, що на масиві Дружба (тепер на цьому місці McDonalds, а вулиця перейменована на честь гетьмана Івана Мазепи). У 1990 році танк демонтували і перенесли до Старого парку, де розміщено меморіал полеглим під час Другої світової війни. 

Нагадаємо, на території Старого парку (раніше – парк Слави) у Тернополі була розміщена техніка часів Другої світової. У червні 2022 року міська рада передала її на потреби Збройних Сил.

Торік у листопаді Тернопільська міська рада продала з аукціону демонтований радянський літак МіГ-17 - реактивний винищувач періоду Холодної війни. Він був встановлений при вході у парк Національного відродження з боку проспекту Степана Бандери (раніше парк називався Комсомольським, а вулиця – Леніна), але у квітні 2022 року в межах декомунізації літак демонтували.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео